Nyhet 1.10.2017:

Vår tidigare webbutik www.pc-mac-servicecenter.se har flyttat till ny adresswww.pcmac.se
  
- där vi ser fram emot att välkomna nuvarande framtida kunder.
 
När du går till de enskilda sidorna och produkterna i den gamla webshopen, omdirigeras du automatiskt till de motsvarande sidor i den nya webshopen.


Windows operativsystem

Microsoft Windows
Microsoft Windows är en serie av programvaru-operativsystem och grafiska användargränssnitt som produceras av det amerikanska företaget Microsoft.

Den första versionen av systemet kallas Windows 1.0 och lanserades den 20 november 1985 som ett grafiskt gränssnitt för operativsystemet MS-DOS, som Microsoft köpte 1980 och har vidareutvecklat sedan dess.

De efterföljande utgåvorna av Windows-miljön - Windows 2.0, Windows 3.0, Windows 3.1, Windows 95, Windows 98 och Windows Me - var alla baseras på det underliggande MS-DOS operativsystemet.

Parallellt med den tidiga utvecklingen av Windows arbetade en grupp Microsoft-programmerare, under ledning av David Cutler, för att skapa det operativsystem som senare blev känt som Windows NT. Målet med Windows NT var från början, att skapa ett nytt och mer abstrakt, plattformsoberoende och fleranvändarorienterat operativsystem som var mer stabilt och som kunde konkurrera på de dåvarande Unix-dominerade marknaderna.

Under årens lopp släppte Microsoft sidolöpande nya versioner av den MS-DOS-baserade Windows (för konsumenter) och den NT-baserade Windows NT (riktar sig till företag), men beslutade under utvecklingen av Windows XP, att lägga ihop båda operativsystemen i en produkt. Sedan dess har alla versioner av Microsoft Windows varit baserade på vidareutvecklingar av Windows NT.

Windows operativsystem är vanligast i persondatorer och servrar, men det finns även specialversioner för enheter såsom smartphones och handdatorer, samt en version som utformats särskilt för så kallade 'embedded devices', såsom ljud- och navigationssystem för bilar.

Windows 7
Microsoft Windows 7 är ett operativsystem för både stationära och bärbara datorer, som Microsoft släppte 22 oktober 2009. Systemet som innehöll NT version 6.1. kallades under utvecklingen först för Blackcomb och senare för Vienna. Den första Service Pack släpptes 22 februari 2011.

Windows 8
Microsoft Windows 8 är ett operativsystem som har en klassisk metro-konstruktion känd från Windows Phone, men systemet är designat både för touch- och mus drift.

Den senaste versionen av klientversionen av Windows heter Windows 8,1; den senaste versionen av serverversionen heter Windows Server 2012; den senaste versionen av det mobila operativsystemet heter Windows Phone 8.
  
 
PC-MAC Servicecenter Hellerup
Nätbutik - programvara för PC & MAC 

Service telefon +45 70 55 55 86 
• måndag - torsdag 10-17
• fredag 10-15
• lördag 10-14
 
    
            
 
Allmänna villkor  |  Leverans och frakt  |  Installations- och produktaktiveringsgaranti  |  Garanti- och ansvarsbegränsning  |  Skydd av personuppgifter  |  Användning av cookies  |
©
Copyright 2012-2017  PC-MAC Servicecenter Hellerup  All Rights Reserved
 Lille Strandvej 26 DK-2900 Hellerup - Denmark  Telefon +45 70 55 55 86  CVR 25169697 Danske Bank 1551 000 900 69 82